
Honger kan ook een belangrijke rol spelen bij het huilen. Helaas is dit minder makkelijk op te lossen dan het klinkt. Het probleem is vaak niet opgelost met gewoon wat extra voeding. Een groep baby's krijgt wel genoeg voeding binnen, maar voelt zich er niet door verzadigd. Een voeding voor hongerige baby's kan dan goed zijn. Andere baby's krijgen niet genoeg voeding binnen omdat ze op de helft van de voeding al in slaap vallen of de kracht nog niet hebben voldoende te drinken. Dit laatste zien we vaak bij baby's met een laag geboorte gewicht.Maar soms ook lijkt het kindje honger te hebben maar wanneer het dan aangelegd wordt begint de baby na een paar slokjes alleen nog te sabbelen en niet meer echt te drinken. Jonge baby's kunnen een enorme sabbelbehoefte hebben. Een fopspeen kan dan uitkomst brengen, vooral omdat vaak aan de borst liggen weer voor darmkrampjes kan zorgen omdat het kindje te veel binnen krijgt.
Bij andere baby's neemt het huilen sterk toe rond de tijd dat het kind een volgende stap in de ontwikkeling maakt. Dit is zeer spannend en ook vermoeiend voor een kind. Hierdoor kan het huilen in sommige periodes flink toe nemen. Wanneer het kindje het nieuw verworvene wat onder de knie heeft, neemt het huilen weer af. De ouders kunnen het kindje helpen door het te stimuleren gebruik te maken van deze nieuwe mogelijkheden.Sommige baby's huilen ook uit verveling. Deze kindjes worden graag rond gedragen zodat ze alles kunnen zien, willen graag bezig gehouden worden en zijn niet graag alleen. Deze baby's hebben een behoefte aan veel prikkels. Bij deze groep kinderen neemt het huilen af naarmate het kindje meer kan.
Maar een andere groep baby's huilen juist uit een behoefte aan rust en regelmaat. Zij zijn heel gevoelig voor prikkels en hebben baat bij veel rust. Het kan soms moeilijk zijn als ouder om te weten of je kindje nou juist behoefte heeft aan veel rust of juist aan wat meer stimulatie. De enige manier om dit te ontdekken is toch heel goed naar het kindje kijken en zien waarop het positief en negatief reageert.Het huilen is in een aantal gevallen ook een manier om het gebeurde van die dag te verwerken. Vaak is er in dat geval sprake van een huiluurtje en is het het beste het kindje te laten huilen. Dit hoeft zeker niet alleen, maar kan gewoon dicht tegen de ouders aan.
Regelmatig ontstaat er bij baby's die veel huilen ook een wisselwerking tussen de ouders en het kind. De ouders raken vermoeid en onzeker van het huilen van hun kind. De baby voelt aan dat de ouders niet goed in hun vel zitten en reageert hier weer op met meer huilen. Het kan heel moeilijk zijn dit patroon te doorbreken.
Meer informatie zie: http://www.opvoedadvies.nl/huilbaby.htm
Geen opmerkingen:
Een reactie posten